-Piyasalar yeni güne Fed'den gelen 'şahin' değerlendirmelerin yansımalarıyla başlıyor. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, merkez bankasının varlık alımlarını azaltma sürecine doğru ilerlediğini ifade etti.
-Dün akşamki fiyatlamaların ardından bu sabah ABD vadeli endeksleri artıda, Avrupa yatay seyir izliyor.
-Dolar endeksi 92,285; spot altın 1810 dolar ve Brent petrol 70,50 dolar seviyesinde.
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ağustos ile birlikte enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok' ifadelerine yer verdi.
-Veri ajandasında bugün İngiltere’den gelecek faiz kararı ve ABD’de ticaret dengesi ile işsizlik maaşı başvuruları var.
Hafta ortasında 8,29 seviyesinden gelen alımlarla yükselişe geçen dolar/TL bu sabah 8,50 seviyesini denedi.
Artan enflasyon da TL üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.Son çeyrekte beklenen faiz indirimleri de rafa kalkmış ve 2022'den önce herhangi bir faiz indiriminin yaşanmayacağı piyasalarda yoğunlukla konuşulan konular arasında.
Teknik olarak incelediğimizde 8.30 seviyelerinde oldukça güçlü bir desteğin bulunduğunu görüyoruz. Bu seviyelere doğru bir hareket izlenimi hakimken bu seviyelerden nasıl tepki verileceği ise TL açısından gidişatı belli edecektir. Bu seviyeler aşılırsa ilk etapta 8.10 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşanabilir ve sonrasında ise 8 TL psikolojik sınırı test edilebilir.
Destekler : 8.30 - 8.10 - 8.00
Dirençler : 8.50 - 8.65 - 8.75
Dün Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, merkez bankasının varlık alımlarını azaltma sürecine doğru ilerlediğini ifade etti. Bu değerlendirme ve beklentilerin altında kalan ABD özel sektör istihdam verisi doları desteklerken, risk iştahını görece baskıladı.
Dolar endeksi 92 seviyesinin hemen üstüne tutuanma çabası içerisinde.
Piyasalar özellikle Cuma günkü ABD Tarım dışı istihdam verisine ve işsizlik verisine odaklanmış durumda.
EURUSD paritesindeki yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Parite 22 günlük hareketli ortalama olan 1,1824 seviyesinin üzerine yükseldi ve bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştirdi tekrardan bu seviyeye dokunup yukarı yönde sıçraması piyasa oyuncuları tarafından beklenen bir durum. Bunun yanında 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1.1920 seviyelerinden tepki satışlarıyla karşılaştık. Bu seviyelerin geçilmesi yükselişin başlaması açısından oldukça önemli
Dirençler: 1.1900 – 1.2000 – 1.2150
Destekler: 1.1846 - 1.1800 - 1.1750
4 Ağustos işlem gününü oldukça hareketli geçiren Ons Altın 7. kez 1830 seviyelerine test etti ve yine bu seviyelere tutunmayı başaramadı. Bu seviyelerden sürekli olarak tepki satışlarıyla karşılaşan ons altın teknik olarak da bu seviyelerin üzerine çıkmadığı sürece yükselen trendin gücünden bahsedilemiyor.
Özellikle geçen hafta gerçekleşen FED toplantısından sonra oldukça sert bir yükseliş gerçekleştirmesine rağmen alıcıların güçsüzleşmesiyle birlikte tekrardan yatay hareket başlamış görünüyor.
Özellikle bu hafta takip edilecek PMI verileri , varlık alımlarıyla alakalı haber akışları ve belki de en önemlisi ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin volatiliteyi artırması bekleniyor.
Teknik olarak 200 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerine doğru bir hareket gerçekleştiren altın bu seviyenin üzerinde kapatırsa ve teyit edilirse yükseliş hız kazanacaktır ve alıcılar oldukça güçlü olacaktır.Yükseliş hareketi devam ettiği sürece 1830 seviyelerinin test edilmesi bekleniyor.
Destekler: 1805- 1.790 - 1.785
Dirençler: 1.830 - 1.840 - 1855