-Hazine'nin düzenleyeceği iki ihale ve kira sertifikası ihracı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak konut fiyatları, yurt içi gündemin öne çıkan verileri olacak.
-Asya borsaları, Delta varyantı nedeniyle artan koronavirüs vakalarına dair endişeler ve Afganistan'daki karışıklığın dün ABD borsalarındaki yükselişi gölgelemesiyle ilk işlemlerde geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,4 düştü. S&P 500 endeksi vadeli kontratları yüzde 0,2 civaro ekside.
-Petrol fiyatları 3 günlük düşüşün ardından yatay seyir izliyor. Gelinen seviyeleri alım fırsatı olarak gören yatırımcıların ve OPEC+'nın ABD'nin çağrılarına rağmen yakın zamanda arzı artırmayacağı haberlerinin etkisi ile petrol fiyatlarında düşüşün şu an için önüne geçilmiş görünüyor.
-
16 Ağustos işlem gününü de yükselerek tamamlayan Dolar/TL paritesi 0.55% düşüş ile 8.45 seviyesinden tamamladı.
Gün içinde genellikle satıcılı bir seyir izleyen parite son günlerde yaşanan negatif görünümünü devam ettirdi ve 8.45 seviyelerine kadar gerilemiş oldu. Özellikle delta varyantı endişeleri dolar üzerinde baskı yaratıyor.
Dolar Endeksi'ndeki gerileme ve PPK'dan bir sürpriz faiz kararı gelmemesinin desteğiyle geçen hafta 8,50'nin altını test ettikten sonra 8,51'in hemen üzerinde haftayı noktalayan dolar/TL, yeni haftaya yatay başladı.
ABD 10 Yıllık getirileri 1.22 seviyelerinde seyrederken dolar endeksi bu sabah itibariyle 92.74 seviyelerine kadar sınırlı bir artış yaşıyor ve dolar/TL paritesi de bundan pozitif etkilenerek günü alıcılı bir seyir ile karşıladı.
Geçtiğimiz 16 Ağustos işlem gününü yatay negatif bir seyir ile geçiren EURUSD paritesi günü 0.16% yükseliş ile 1.1776 seviyesinden yatay tamamladı.
Haftayı genel olarak yatay bir seyir ile geçiren EURUSD , ABD tarafından geçtiğimiz hafta gelen enflasyon verisinde korkulan olmadı ve enflasyon artışında duraklama gerçekleşti. Bununla birlikte dolar karşısında hala zayıf bir görünüme sahip olan Euro tarafında toparlanmanın ABD kadar hızlı olmaması parite üzerindeki baskıyı koruyor.
Kısa vadede 1.1745 seviyeleri etrafında dalgalanması beklenirken ABD ekonomisinde yaşanan büyümenin ve toparlanmanın hızı doların gücünü korurken işsizlik verisinin takip edileceği haftada buradan da olumlu verilerin gelmesiyle satışlar derinleşebilir.
ABD 10 Yıllık getirileri 1.2520 seviyelerinde seyrederken dolar endeksi bu sabah itibariyle 92.55 seviyesinde dalglanıyor..
Bu hafta takip edilecek FED Başkanı Powell'ın konuşmaları ve FOMC toplantı tutanakların yayınlanması incelenecek.
Dirençler: 1.1800-1.1830-1.1880
Destekler: 1.1750-1.1700-1.1640
Geçtiğimiz işlem gününü güçlü bir yükseliş ile geçiren Ons Altın 0.44% yükseliş ile 1786 seviyesinden tamamladı.
Bu sabah itibariyle yatay negatif bir seyir izleyen Ons Altın önemli bir direnç seviyesi olan 21 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerine gelerek kritik bir seviyeyi geçmiş oldu.
Özellikle geçtiğimiz hafta açıklanan ABD enflasyon verisiyle korkulanın olmaması ve enflasyonunun şu an bulunduğu seviyelerde seyretmesi enflasyonun kalıcı olabileceği korkularını bir nebze de olsa azaltmış oldu. Bunun yanısıra genellikle enflasyon ile korelasyon içinde olan Ons Altın şu anda yaşanan yüksek enflasyondan destek buldu ve tekrar 1750 seviyelerinin üzerine geldi.
Özellikle 1754 seviyesinde önemli bir desteğin bulunduğu ve bu seviyenin üzerinde kalmaya devam ettiği sürece 1800 seviyelerine yönelim devam edebilir.
Altın için en kötüsünün geride kaldığı söylentileri artmaya devam ederken özellikle yüksek enflasyon ortamlarında genellikle yükseliş trendi içerisinde olan Ons Altın şu anda bu fiyatlamayı gerçekleştirebilmiş değil.
Destekler: 1770-1754-1730
Dirençler: 1780-1790-1805