-Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Reel Kur Endeksi verisi takip edilecek. Ayrıca TCMB, Aylık Fiyat Gelişmeleri raporu ile geçen hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarını değerlendirecek. Yurt dışında Almanya fabrika siparişleri verisi izlenecek.
-Asya borsaları, ABD ve Avrupa vadeli işlemlerindeki yükselişlerin aksine geriledi. ABD'de yayımlanan Kasım ayı tarım dışı istihdam verileri karışık sonuçlara işaret etti ancak yatırımcıların Fed'in para politikasında daha erken sıkılaştırmaya gideceği beklentisinde değişiklik olmadı.
-Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,4 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi, hükümetin ekonomik büyüme tahminini yukarı çekmesine rağmen yüzde 0,6 düşüşte.
-Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen cuma gecesi açıkladığı raporunda Türkiye için kredi notu ve görünümünde bir değişikliğe gitmedi. Moody's'den yapılan açıklamaya göre, kredi notu 'B2' olarak teyit edildi.
-Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye’nin kredi notu görünümünün “negatif”e indirilmesi hakkında yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası kararlarına karışılmasının güvenilirliği azalttığını söyledi.
Euro/Dolar paritesi art arda 3 haftadır yatay görünümünü devam ettiriyor ve 1.13 seviyesinin hemen etrafında oldukça küçük hareketler ile dalgalanıyor. Powell’ın ve Yellen’in enflasyondaki geçici vurgusunun önemi azalırken enflasyon ile mücadele için sıkı para politikalarını beklenenden erken dönülebileceği mesajları Euro üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.
Geri çekilmelerde ilk etapta 1.1280 seviyesi ve sonrasında ise 1.1200 önemli destekler olurken yukarıda ise 1.1370 ve 1.1400 seviyeleri öne çıkan güçlü direnç bölgeleri.
ABD 10 Yıllık getirileri 1.34 seviyelerinde seyrederken. Dolar Endeksi ise 96.15 seviyelerinde dalgalanıyor.
Destekler :1.1280-1.1250-1.1200
Dirençler: 1.1320-1.1350-1.1400