-Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı günde Yurt dışında ise İngiltere tüketici ve üretici fiyatları ve ABD üretici enflasyonu öne çıkıyor.
--ABD'de Ukrayna-Rusya savaşının enerji maliyetlerinde yukarı yönlü etki yarattığı Mart ayına ilişkin enflasyon verileri belli oldu. ABD'de Mart ayında enflasyonda Ukrayna-Rusya savaşının güçlü etkileri izlendi. Ülkede Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,5 artış kaydetti. Böylelikle 40 yıllık zirve yenilenmiş oldu. Çekirdek gösterge olan gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 6,5 ile beklentilerin hafif altında kaldı. Aylık olarak çekirdek enflasyon ise yüzde 0,3 olarak kaydedildi. Aylık bazda enflasyon yüzde 1,2 olarak kaydedildi.-
-Çin borsalarının koronavirüs nedeniyle baskı altında kalmaya devam etmesine rağmen, Asya borsaları, ABD enflasyon verilerinin ardından Hazine tahvil getirilerindeki yükselişlerin de durmasıyla yükseldi.
-Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,5 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1,54 yükseldi.
-Petrol fiyatları, gün içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış görüşmelerinin çıkmaza girdiğini söylemesinin ardından dünyanın ikinci en büyük petrol ihracatçısı olan ve Batılı devletlerin uyguladığı yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'da üretimin düşebileceği ve bu durumun arz sıkışıklığına yol açabileceği yönünde endişeler nedeniyle yükselmesinin eksiye geçti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı gün içerisinde yüzde 0,6 artışla 105.23 dolara yükselmesinin ardından ekside.
-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, video konferans yöntemiyle TİM yönetimiyle buluştu. Toplantıda ihracat hedefleri, savaşın ihracata etkileri gibi birçok önemli konuya değinildi.
Euro/Dolar paritesinde negatif görünüm sürerken gün içinde ABD Enflasyon verisi öncesi dalgalanmalara rağmen kapanışa doğru Dolar güçlenmeye devam etti.. Önceki işlem gününü satışlarla 0.52% düşerek 1.0826 seviyesinden tamamladı. Almanya enflasyonunun artmaya devam etmesi ise Euro üzerinde baskıları güçlendirdi. Perşembe günkü ECB toplantısı kısa ve orta vadeli görünüm için önem kazandı. Dolar endeksi kritik 100 seviyesini geçerken dolar küresel çapta değer kazanımını sürdürüyor.
Teknik anlamda 1.0980 ve 1.1000 bölgeleri direnç görünümlerini oluştururken geri çekilmelerde ise 1.0900 ve 1.0850 seviyeleri önemli destek bölgelerini oluşturuyor.
ABD 10 Yıllık getirileri 2.72 seviyelerinde seyrederken. Dolar Endeksi ise 100.31 seviyelerinde dalgalanıyor.
Destekler 1.0800-1.0770-1.0700
Dirençler : 1.0850-1.0900- 1.0980