-Haftanın son günü yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışı üretici fiyatları ile TCMB haftalık verileri takip edilecek. Yurt dışında çok öne çıkan bir verinin olmadığı günde, İngiltere perakende satışlar rakamları izlenecek.
-Asya borsaları, Çin'in yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için borçlanma faizini düşürmesiyle erken işlemlerde yükseldi. Ancak yavaşlayan ekonomik büyümeye dair endişeler nedeniyle gerilemeye devam eden küresel hisse senetleri haftalık bazda bugüne kadarki en uzun süreli düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
-Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi borçlanma faizinin düşürülmesinin hemen ardından erken işlemlerde kazanım elde etti ve en son yüzde 1.4 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 yükseldi.
-ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Finlandiya ve İsveç NATO’yu güçlendirecek' ifadelerini kullandı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise, 'Türkiye’nin endişeleri hakkında açık ve yapıcı görüşmelere hazırız' dedi.
-ABD’de 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Ukrayna’ya 40 milyar dolarlık yardım paketi, Senato’dan onay aldı.
Euro/Dolar geçtiğimiz işlem gününde son dönemin en önemli yükselişini gerçekleştirdi ve günü %1.15 1.0581 seviyelerinden tamamladı. Piyasa 1.04 altındaki kapanışı kabul etmedi ve bu seviyenin altı teyitlenmedi. Dolar küresel çapta geri çekildi ve Dolar Endeksi 104 seviyesinin altına gerilemesi Euro üzerindeki baskıları azalttı. Bu şekilde bir haftalık kapanış gelirse hareket 1.07 seviyelerine doğru gerçekleşebilir. Ancak temkinli olmakta fayda var oldukça dalgalı bir piyasanın içerisindeyiz.
ABD 10 Yıllık getirileri 2.85 seviyelerinde seyrederken. Dolar Endeksi ise 102.82 seviyelerinde dalgalanıyor.
Destekler: 1.0500-1.0470-1.0450
Dirençler : 1.0550-1.0580-1.0600