-Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve haftalık veriler takip edilirken, yurt dışında Euro Bölgesi üretici enflasyonu, ABD özel sektör istihdamı öne çıkıyor.
-Küresel yatırımcıların enflasyon ve resesyona dair endişeleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım hızı konusunun yarattığı belirsizlik, Rusya-Ukrayna savaşının gıda ve emtia fiyatlarına etkileri ve Çin'deki katı koronavirüs tedbirleri nedeniyle tedarik zincirinde artan aksamalar ile beraber kuvvetlendi.
-Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,25 geriledi.
-Brent ham petrolü son işlemlerde varil başına yüzde 2'nin üzerinde düşerek 114 doların altına geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş Financial Times'ın Rusya'nın ham petrol üretiminin belirgin şekilde azalması durumunda Suudi Arabistan'ın üretimi artırabileceği yönünde haberinin ardından ivme kazandı.
-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’den yetkililerle Belçika’nın başkenti Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.
Euro/Dolar geçtiğimiz işlem gününde 0.81% düşüşle 1.0645 seviyesinden günü tamamladı art arda yükselişlerin ardından sınırlı da olsa geri çekildi. Doların küresel çapta bir miktar gevşemesi Euro'da bir tepki yükselişini beraberinde getirdi. Doların güçlenmesiyle devam eden süreçte bir tepki bölgesinde olabiliriz ve hareket 1.08 seviyesine kadar bir tepki yükselişi gerçekleştirebilir fakat eğer bu seviyeler test edilirse gelecek tepkiler oldukça önemli olacaktır. Geri çekilmeler sürer ise 1.05 ve 1.0430 önemli destek bölgeleri.
ABD 10 Yıllık getirileri 2.91 seviyelerinde seyrederken. Dolar Endeksi ise 102.38 seviyelerinde dalgalanıyor.
Destekler: 1.0640-1.0600-1.0580
Dirençler :1.0700- 1.0770-1.0800